Din vie in sticla


Din vie în sticlă

Prin intermediul varietatatii de gusturi și arome ale vinurilor, toate caracterele celor mai prestigioase apelatiuni sunt reprezentate de: Bordeaux, Bordeaux supérieur, Côtes de Bordeaux, Côtes de Castillon și Côtes de franci, Entre Deux-Mers-, Cadillac, Sainte-Croix du Mont, Sainte-Foy Bordeaux, Pécharmant, Montravel, Côtes de Duras….

Vinificatie

podgorie

Primul pas

S se studiaza atent fiecare parcela, pentru verificarea maturitatii recoltei, putandu-se astfel determina care este data optima pentru recoltare.

podgorie

 

podgorie

Al doilea pas

L Limitarea deliberata a productiei, face ca selectia fructelor sanatoase sa fie foarte stricta permitand astfel obtinerea unei recolte de cea mai inalta calitate.

podgorie


Crama unde se realizează vinificația

Pprocesul de vinificație tradițională este foarte des utilizat. Limitarea producției, selectarea recoltei, perioadele lungi de macerare, conduce la extragerea celor mai bune taninuri iar tehnicile riguroase de amestecare permit obtinerea unor vinuri de mare calitate.

Cuvee Prestige vine de la cea mai buna secțiune a podgoriei si se bucură de o îmbătrânire în butoaie de stejar, din care o treime sunt reînnoite în fiecare an. In fiecare etapa a procesului de vinificatie, de la sosirea recoltei pana la sfârșitul procesului de maturizare, fiecare tratament, analiza și operatie este înregistrată, studiata și arhivata.

Metodele tradiționale de vinificație și riguroasa trasabilitate garantează excelența vinului nostru.

În cele din urmă procesul de HACCP (Analiza hazardelor si a punctelor critice de control) a fost creat pentru a garanta igiena echipamentelor noastre și a metodelor.

podgoriepodgorie podgorie

Casa cuvelor

podgorie

V inificație din MDD (Les marques de distributeurs) si MRP (Méthode de Régulation de la Production), sub vigilența oenologilor, se desfășoară în cuve din oțel inoxidabil cu temperatură controlată care au o capacitate de 18 000 hl.

podgorie

Laborator

Situat în inima pivnitei, laboratorul este ideal amplasat si în măsură să efectueze analize chimice și fizice necesare, de la sosirea vinului în vrac până la îmbutelierea acestuia.

Aici se fac verificări pe parcursul întregii perioade de elaborare a vinului. Toate tratamentele și analizele efectuate în fiecare cuvă sunt înregistrate sistematic, în scopul de a garanta trasabilitatea produselor.

A fost instalat un foarte strict proces privitor la intervențiile oenologice și a produselor utilizate în timpul tratamentului, garantând fiabilitatea operațiunilor efectuate. Curățarea și procedurile de dezinfectare au fost înființate pentru a asigura igiena echipamentelor.

podgorie

Imbutelierea

Linia de îmbuteliere care produce 8500 de sticle / oră, oferă toate garanțiile de igienă și de securitate, precum și satisfacerea nevoilor clienților noștri.

Procesul de îmbuteliere este, de asemenea, parte a sistemului HACCP, sistem care permite a prevedea orice posibilitate de contaminare, de la primirea materialului uscat până la livrarea a produsului finit. Înființarea unui număr de proceduri de curățare și dezinfecție asigura igiena perfecta în timpul umplerii si imbutelierii sticlelor.

Laboratorul, prezent la fiecare etapă a procesului, efectuează analizele chimice și fizice necesare, în scopul de a garanta calitatea procesului de îmbuteliere.

Un număr de lot este ștanțat pe fiecare capsulă în timpul placarii, asigurand astfel o trasabilitate perfecta de la pivniță până la livrare a lotului.

podgorie
podgorie

Depozitare și transport

Vaste clădiri funcționale, cu temperatură perfect controlată și capabile de a găzdui până la trei milioane de sticle, facilitezaa gestionarea rațională a stocurilor și asigura posibilitatea de livrare la timp.

Zona de exploatare este echipata cu patru hale de incarcare precum si o mare zona pavata pentru a asigura cu usurinta accesul si manevrarea.

podgorie

 

Istoric

Peste tot în lume, Bordeaux reprezintă însăşi imaginea vinului. Totuşi, vizitatorul se confruntă astăzi cu câteva dificultăţi în a detecta amprenta vin
Citește mai mult ...

Contact

Tel: +40 311 043 817
Email: office@andowine.com