Testing Widget

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt.

Istorie – Economie

Istorie și Tradiții continuare

    Totusi nu este imposibil ca in viitor vinurile de marca ale negociatorilor sa sufere o crestere a interesului in ceea ce priveste distributia cu amanuntul. Comercializarea productiei de vin de Bordeaux este supusa pericolelor conjuncturilor economice si calitatii recoltei. Comercializarea este evaluata la miliarde de euro. Intr-un trecut recent Consiliul Interprofesional al vinurilor de Bordeaux a putut sa joace un rol important in ceea ce priveste comercializarea, prin utilizarea unui stoc de reglare prin utilizarea unei rezerve calitative si a masurilor financiare de organizare a pietei. Actiunile sale sunt supuse reglementarilor Uniunii Europene.

   La jumatatea secolului al 17 lea, «clarets» aveau deja concurenta prin introducerea noilor bauturi (ceaiul,cafeaua şi ciocolata) si de catre vinurile mai bogate care proveneau din peninsula Iberica. Pe de alta parte, razboaiele lui Louis XIV conduceau la masuri de represiune economica fata de vinurile franceze. Totuşi, înalta societate britanică a rămas legată de gustul «clarets». De asemenea unii comercianti din Londra au cautat, la inceputul secolului al 18-lea sa creeze un nou stil de vinuri mai rafinate si anume noile clarets frantuzesti pe care le cumparau proaspete pentru a le matura. In scopul de a-şs creste profiturile, s-au gandit chiar să le vanda în sticle. Sigilate si astupate acestea garantau originea vinului.

    Confreriile viticole (Jurade de Saint-Émilion, Commanderie du Bontemps du Médoc si Graves, Connétablie de Guyenne, etc.) organizeaza in mod regulat manifestari cu caracter folcloric al caror scop este informarea in favoarea vinurilor de Bordeaux, actiunea lor este coordonata in sanul Marelui Consiliu de vin de Bordeaux.

 

Istoric

Peste tot în lume, Bordeaux reprezintă însăşi imaginea vinului. Totuşi, vizitatorul se confruntă astăzi cu câteva dificultăţi în a detecta amprenta vin
Citește mai mult ...

Contact

Tel: +40 311 043 817
Email: office@andowine.com