Testing Widget

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt.

Istorie – Soiurile si Podgoriile

Soiurile si Podgoriile continuare

    Este mai precoce şi se maturizeaza bine dar este sensibil in ceea ce priveste caderea timpurie a florilor, inghetul si putrezirea. Pentru o perioada lunga asocierea celor doua soiuri, in proportii care variaza in functie de sol si de tipurile de vin conduce la cele mai bune rezultate. Pentru vinurile albe soiul esential este Sémillon (52 %), completat în anumite zone de catre Colombard(11%) si mai ales de catre Sauvignon- care tinde sa se dezvolte – si muscatele 15% care au arome specifice foarte fine. L’ugni alb este în retragere.

   Vita de vie este condusa pe ranguri de palisandru, cu o densitate a soiurilor pe hectar foarte variata. Ea atinge 10 000 de picioare in marile vii din Médoc si din Graves, este situata la 4 000 de picioare in plantatiile clasice de la ‘Entre-deux-Mers, pentru a scadea la mai putin de 2 500 de picioare pentru vita de vie asa numită inalta si mare. Densitatiile crescute permit o diminuare a recoltei pentru fiecare picior, ceea ce este favorabil maturizarii, dimpotriva, acestea conduc la cheltuieli de plantare si de culturi mai ridicate si care lupta mai bine impotriva putrezirii. Vita de vie este obiectul, pe tot parcursul anului, grijilor atente. In cadrul Facultatii de Stiinte din Bordeaux a fost descoperit în anul 1882 «terciul de Bordeaux» (sulfat de cupru şi var) pentru lupta impotiva mucegaiului. Cunoscuta in intreaga lume, este intodeauna utilizata desi in zilele noastre viticultorii dispun de un numar mare de produse de tratare care sunt puse in folosul naturii si nu sunt niciodata folosite impotriva ei.

 

Istoric

Peste tot în lume, Bordeaux reprezintă însăşi imaginea vinului. Totuşi, vizitatorul se confruntă astăzi cu câteva dificultăţi în a detecta amprenta vin
Citește mai mult ...

Contact

Tel: +40 311 043 817
Email: office@andowine.com